Bedrijfsautoverzekering afbeelding

Bedrijfsautoverzekering

Mobiliteit is belangrijk voor uw bedrijf. Daarom kiest u voor goed onderhoud van uw auto(‘s) en treft u maatregelen om schade te voorkomen. En u zorgt ervoor dat u goed verzekerd bent, of u nu één bedrijfsauto hebt of een compleet wagenpark. 

Waarvoor bent u verzekerd?

Net als bij een gewone autoverzekering kunt u ook voor uw zakelijke auto kiezen uit de dekkingen: WA, WA + beperkt casco en WA + volledig casco. Met WA bent u verzekerd voor materiële schade en letselschade die u of uw medewerker met uw bedrijfsauto veroorzaakt. Met een beperkt of volledig cascodekking krijgt u ook de schade aan uw eigen auto vergoed. De verzekering is niet alleen van belang voor materiële schade, maar ook voor diefstal. Behalve zakelijke personenauto’s kunt u ook bestelauto’s, vrachtwagens, zware aanhangwagens en opleggers verzekeren.

Voor uw hele wagenpark

Met meerdere auto’s op de weg kunt u kiezen voor een wagenparkverzekering waarmee u al uw personen-, bestel- en vrachtauto´s in één keer goed verzekert. Uw administratie is in dat geval een stuk eenvoudiger dan wanneer u kiest voor losse verzekeringen. En omdat u meerdere wagens verzekert, profiteert u van een lagere premie. 
De risico’s die u loopt met uw wagenpark zijn specifiek voor uw bedrijf. Daarom biedt een goede wagenparkverzekering maatwerkoplossingen die aansluiten op uw verzekeringsbehoeften.

Verkeersrechtsbijstand

Een ongeval kan leiden tot een juridisch conflict en de rechtsbijstand die u dan nodig heeft, is duur. Een rechtsbijstandverzekering voor motorrijtuigen biedt in dat geval uitkomst.

Goederen vervoeren

Vervoert u goederen met uw bedrijfsauto? Die kunnen onderweg of tijdens het lossen en laden beschadigd raken of gestolen worden. Met een transportverzekering krijgt u een vergoeding voor deze kosten.

De premie

De premie van uw bedrijfsautoverzekering hangt onder meer af van:

    • De gekozen dekking
    • Het soort voertuig
    • Het aantal verzekerde voertuigen
    • Kenmerken van het voertuig
    • Het aantal schadevrije jaren

Gerelateerde pagina’s